Цей літній навчально-практичний тренінг іще минулого року організували фахівці обласного молодіжного центру, підтримавши ініціативу місцевих волонтерів-медиків. Заняття відбуваються раз на тиждень просто неба.

Тут, у Сонячному парку, де облаштовано великий дитячий майданчик, є різні атракціони, батьки зі своїми чадами у теплу днину гуляють практично постійно. Тож волонтери вирішили поєднати для них і, власне, для всіх охочих, як то кажуть, приємне з корисним. Скажімо, на першому цьогоріч занятті батьків учили надавати першу домедичну допомогу своїм дітям у критичних ситуаціях.

Зокрема, тоді, коли малеча потерпає від запаморочення, втрати свідомості чи потрапляння в дихальні шляхи сторонніх предметів. Нерідко в таких випадках дорослих членів родини охоплюють розгубленість, паніка. Хоча подекуди для реального порятунку малюка відлік іде на хвилини чи навіть секунди. За таких умов самого лише телефонного дзвінка працівникам «швидкої» замало...

Тож як самому оцінити справжній стан дитини? Як зробити штучне дихання чи, власне, серцево-легеневу реанімацію? Як посприяти швидкому виведенню з організму неїстівного предмета, що його син чи донька випадково проковтнули? На ці та інші подібні питання батьки шукали відповіді разом зі згаданими волонтерами-медиками.

При цьому останні не лише розповідали, а й показували, як практично виконати ту чи іншу маніпуляцію, використовуючи манекен.