Якось у Млинові лютувала пошесть крадіжок з автомобілів: злодії не гребували нічим, хоча перевагу віддавали акумуляторам та іншому ціннішому автоначинню. Розшуковці вибудовували версії, влаштовували засідки, але в їхню пастку крадії не потрапляли. Втім, як кажуть, до часу...

Якось старший оперуповноважений сектору карного розшуку Сергій Савран помітив, як біля приміщення Млинівського відділення поліції з «крутою» магнітолою шпацирує молодиця, яка потрапляла в поле зору поліції, бо любила хильнути чарку, не цуралася й інших справ, яких у школі не навчають. Щодо магнітоли, то зізналася поліцейським: коли шукала п’яних розваг, у райцентрі біля третьої школи запримітила легковик без пасажирів і стороннього нагляду. Не втрималася і відчинила двері автівки, поцупила звідти магнітолу. Оперативники оглянули техніку і виявили там флешку, а на ній наукову роботу студента одного із луцьких вишів.

Розшукали студента. А коли почали з’ясовувати, що робив у Млинові, чому залишив авто без нагляду тощо, то юнак розповів: у Млинів приїжджав «на справу» зі спільником — полювати за начинням автомобілів млинівчан. Крали не вперше, тож виробили навіть схему злодійських операцій: ставили легковика на виїзді з райцентру, щоб, бува, не потрапити в поле зору патрульної поліції, а далі вирушали пішки.

Того нещасливого вечора їх авто примагнітило увагу партнерки по ремеслу, а викрадена автоманітола згодом дала змогу розплутати клубок із двадцяти епізодів кримінальних діянь... Нині молодиця обдумує свої вчинки в місцях позбавлення волі, як, до речі, і обкрадена нею жертва, яка змінила студентську лаву на тюремні нари.

Млинів Рівненської області.

Ілюстрація: Поліція Рівненської області (Facebook)