Інформацію про ще один приклад енергозбереження (на знімку) у цьому комунальному підприємстві поширив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. На своїй сторінці у Фейсбуці керівник громади написав, що завдяки впровадженню енергоефективних технологій підприємство зможе вдвічі скоротити споживання електроенергії для внутрішніх потреб.

— Ефективність роботи сонячних колекторів транспортники перевірили ще два роки тому, — йдеться у повідомленні Сергія Моргунова. — Їх встановили на території автобусного парку для підігріву води. Такий само геліонагрівач на шість секцій використовують і в трамвайному депо. Альтернативні джерела енергії запроваджують не тільки для побутових, а й виробничих потреб.

Щоденно у Вінниці на маршрути виходить понад сто одиниць електротранспорту. Левову частку витрат підприємства становить плата за електроенергію. З метою економії трамваї і тролейбуси поступово оснащують електронними системами управління двигунами. Роблять це переважно під час капітальних ремонтів або створення власних трамваїв і тролейбусів. Нагадаємо, у Вінниці протягом останніх п’яти років виготовили десять трамваїв і два тролейбуси. Встановлені на них електронні системи управління двигунами сприяють економії до сорока відсотків спожитої електрики.

Фото зі сторінки Сергія Моргунова у Фейсбуці.