Його спроектували й облаштували з урахуванням останніх змін у законодавстві, що врегульовує процедуру прийому іспитів для отримання права керування автомототранспортом і відповідного посвідчення. Згадані зміни спрямовані на те, щоб зробити таку процедуру прозорішою, а підготовку водіїв — якіснішою.

Тож на реконструйованому майданчику, розташованому поблизу сервісного центру МВС у Горішніх Плавнях, майбутні водії за всіма вимогами правил дорожнього руху та стандартами безпеки опановуватимуть навички й відпрацьовуватимуть вправи, передбачені чек-листом. Ідеться про підготовку до початку руху, зупинки на підйомі та спуску, маневрування, розворот в обмеженому просторі, паркування тощо.

Своєрідний полігон для навчання облаштували також новітнім обладнанням і устаткуванням. Зокрема, світлофором зі світлодіодним модулем, гнучкими паркувальними стовпчиками, гумовими колесовідбійниками та іншим. У найближчій перспективі тут встановлять і відеокамери. Насамперед для того, щоб за допомогою відеоконтролю запобігти суб’єктивності екзаменаторів при оцінюванні знань і навичок або їхній надмірній поблажливості до новачків, зумовлених корупційними схемами.

Кошти на оновлення майданчика, який згаданий сервісний центр МВС використовуватиме для прийому іспитів, а місцеві автошколи — для тренувань, виділили з бюджету Горішніх Плавнів. Однак такі витрати, на переконання фахівців, як то кажуть, окупляться сторицею. Адже йдеться про безпеку мешканців і гостей міста, яку неможливо гарантувати без належних знань і відповідальної поведінки за кермом учасників дорожнього руху.

Фото надано прес-службою регіонального сервісного центру МВС у Полтавській області.