Слідчими Нацполіції повідомлено про підозру вже колишньому начальнику Закарпатської митниці (нині обіймає посаду заступника начальника митниці ДФС у Херсонський області, АРК та місті Севастополі).

Під час досудового розслідування встановлено, що посадовець, за попередньою змовою з іншими співучасниками, дав незаконну вказівку бухгалтеру перерахувати 12 млн 730 тис. грн приватним підприємствам, які повинні були здійснювати реконструкцію митного поста «Ужгород».

У подальшому зловмисники конвертували вказані кошти в готівку та привласнили їх, а жодних ремонтів у цей час не проводилося, стверджують у прес-службі прокуратури області.

Також чиновник, достовірно знаючи, що на митному терміналі проведено лише демонтаж, підписав та завірив печаткою п’ять актів виконаних робіт.

Нині за результатами експертизи щодо суми заподіяних збитків уже заступнику начальника митниці ДФС у Херсонській області повідомлено про підозру.

Триває подальше досудове розслідування, яке за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області здійснюють слідчі поліції.

До речі, «Голос України» неодноразово писав про відсутність належних умов для переходу громадянами українського кордону саме на митному посту «Ужгород», який роками перебуває «у стадії ремонту». Минулої суботи Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Закарпаття побачив картину реконструкції. Тож, очевидно, буде вжито відповідних заходів. А поки що, як повідомлено офіційно, з посади звільнено начальника митниці Станіслава Балуєва.

Фото: Прокуратура Закарпатської області (Facebook).