За підсумками 21-го саміту Україна — Європейський Союз Президент Володимир Зеленський під час брифінгу заявив, що Україна готова розпочати відновлення мосту біля Станиці Луганської. Для цього, запевнив він, у державному бюджеті є кошти і є пропозиції від західних партнерів.

За словами глави держави, міст планують побудувати упродовж місяця, і робитимуть це цивільні громадяни.

Відновлення мосту стало першим завданням від Президента новому очільнику Луганщини Віталію Комарницькому (на знімку). Нині з’ясовуються можливості розробки проекту реконструкції цієї споруди, а також визначаються юридичні нюанси КПВВ. Адже за два роки, скільки тривають активні розмови про ремонт мосту, досі не визначено, хто є справжнім господарем контрольно-пропускного пункту.

Віталій Комарницький переконаний: всі кошти, що виділяє на Луганщину держава, мають бути витрачені раціонально та в повному обсязі. У цьому питанні він розраховує на підтримку всіх зацікавлених сторін — місцевої влади, представників громадськості, а також небайдужих жителів області.

Серед пріоритетів Віталій Комарницький визначив також соціальні питання, одне з яких — відновлення третинного рівня медицини. Він виступає за будівництво обласної лікарні та водночас вважає, що ця тема потребує ґрунтовного вивчення і детальних розрахунків.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.