Футбол. Новина, котра отримала неабияке схвалення в суспільстві: виконком УАФ ухвалив рішення про збільшення кількості клубів-учасників УПЛ у сезоні 2020/2021 до 14 команд, а в наступному — 2021/2022 — до 16 команд.

Важливо, що такий крок зроблено до початку нового сезону, що дасть змогу і клубам Прем’єр-ліги, і клубам Першої ліги ґрунтовно підготуватися до зміни формату турніру, чітко розставити власні пріоритети і розробити стратегію їх досягнення.

А ще це рішення стане додатковою мотивацією для молодих гравців, які мріють потрапити до Прем’єр-ліги. Тому новий футбольний сезон має стати цікавішим і конкурентнішим.

***

На цьому зібранні ухвалено ще одне важливе рішення. В Україні впровадять систему VAR. Спочатку вона працюватиме в офлайн-режимі на матчах УПЛ сезону 2019/2020, щоб арбітри змогли провести навчання та протестувати обладнання.

Очікується, що повноцінно система запрацює під час другого кола чемпіонату. Щоправда, слід отримати необхідні дозволи ФІФА та ІФАБ.

Систему VAR можуть використати вже у матчі за Суперкубок України. Нагадаємо, що за приз цього разу сперечатимуться «Динамо» і «Шахтар». Поєдинок відбудеться 28 липня в Одесі.