На знімку: голова ОДА Ігор Бондаренко (праворуч) під час зустрічі з Яном Баоцзяном.

На Закарпатті перебуває делегація провінції Юньнань Китайської Народної Республіки, яку очолює заступник голови Всекитайських зборів народних представників провінції Ян Баоцзян. Китайські посадовці хочуть налагодити взаємовигідну співпрацю, ознайомитися з областю і пропозиціями місцевих керівників.

У колонному залі ОДА із зарубіжними гостями зустрілися голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко, його заступник Віктор Мікулін і начальник облуправління зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Рената Мойш-Шіман.

Члени делегації, інформує прес-служба ОДА, ознайомили закарпатських партнерів з особливостями географічного розташування та економічного розвитку провінції Юньнань, зазначивши, що там велику увагу приділяють сільському господарству, туризму і активним формам здорового способу життя.

Керівник ОДА Ігор Бондаренко наголосив, що область володіє унікальною природою і багатими ресурсами та зацікавлена в китайських інвестиціях у розвиток сільського господарства, будівництво доріг, видобуток мінеральних вод, спорудження готелів і туристичних комплексів. Після ознайомчої поїздки Закарпаттям він очікує на пропозиції китайців щодо взаємовигідної співпраці. Зі свого боку обласна влада надасть всебічну допомогу і підтримку в реалізації інвестиційних проектів.

На завершення зустрічі сторони підписали лист про наміри та обмінялися пам’ятними подарунками.

У програмі перебування членів китайської делегації — ознайомлення з роботою підприємств «Універсал-М» та «Єврокар», оглядини краю за маршрутом Чоп—Батьово, відвідання комплексу термальних вод у селі Косино Берегівського району.

Фото надане прес-службою ОДА.