На знімку: на полі поблизу тракторної бригади агрофірми «Престиж» (село Верблюжка) жнивували шість комбайнів. Роботи велися чітко та злагоджено завдяки новій потужній техніці.

Триває збирання ранніх зернових у агрофірм компанії «Ай Енд Ю Груп Юкрейн» (агрохолдинг Сергія Тарасова), яким властивий високий рівень землеробства та чітка організація праці.

Першими розпочали жнива в господарствах Новгородківського району. Пшеницю тут почали косити ще 22 червня.

Головний агроном агрофірм «Перспектива», «Престиж» та «Митрофанівська» Олег Вусик (на знімку нижче) розповів, що обмолот пшениці здійснюють шість комбайнів агрохолдингу.

З них три нові «Джони Діри» придбано для новгородківських агрофірм цьогоріч. Крім них, працювали два «Кейси» та один «Массей Фергюсон». За словами Олега Вусика, нову техніку доручили найкращим. Серед таких — комбайнери Сергій Кучер, Юрій Катеруш та Олександр Ворона. За кожним комбайном закріплено два комбайнери, які підміняють один одного, що дає змогу працювати увесь світловий день. Усі вони відповідальні та старанні.

«На одному з полів урожайність становила 47,8 ц/га, — повідомив Олег Володимирович. — На іншому, в агрофірмі «Перспектива», — 40 ц/га. На круг має вийти 45 ц/га. Це хороша врожайність, адже торік у цих господарствах пшениця вродила в середньому по 38 ц/га. Зерно пшениці відповідає вимогам щодо якості відповідно ДСТУ. Воно — другого-третього класу, має масову частку білка на суху речовину не менш як 12,5—13%. А масова частка сирої клейковини становить не менш як 23—25%. Отож керівник агрохолдингу має бути задоволений отриманим результатом».

Високій урожайності посприяла погода. Пшениця краще вродила там, де дощі пройшли тоді, коли зерно наливалося. Посприяло і те, що після осінньої сівби озимини пішов дощ, тому сходи були дружні. До того ж усі належні агротехнічні заходи на всіх полях було проведено вчасно. «Посіви соняшника теж у доброму стані, — говорить головний агроном. — Сподіваємось, що урожай буде хороший. На 800 га ми також посіяли ріпак, який не сіяли тут років 10. Холдинг Сергія Тарасова впевнено крокує до високих технологій, ідучи в ногу з часом. Тож керівництво схвалило мою пропозицію сіяти ріпак після соняшника, а після ріпаку — пшеницю. Це дасть змогу одержувати кращі врожаї».

Фото автора.