Під час вручення сертифікатів на грантову допомогу підприємцям-початківцям.

Загалом із обласного бюджету їм виділено майже півтора мільйона гривень.

Грантову допомогу надають на конкурсній основі.

— Особливість конкурсу в тому, що в ньому можуть брати участь тільки підприємці-початківці, — каже керівник департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко. — У такий спосіб розширюємо коло охочих долучитися до започаткування власної справи. Ще одна особливість — кошти надаємо на безповоротній основі.

Проводять конкурс разом з обласною спілкою підприємців «Стіна».
— 2019-го подано 135 бізнес-планів, це вдесятеро більше, ніж два роки тому, коли започатковували надання грантової допомоги, — розповів керівник спілки «Стіна» Олександр Печалін.

Істотно зросла загальна сума допомоги охочим зайнятися малим підприємництвом. Якщо у перший рік конкурсу вони одержали 300 тисяч гривень, то у два наступні загальна сума становила майже три мільйони.

Отримані у 2019-му кошти використають, зокрема, на створення міні-ферми з сироварнею, майстерні з виготовлення харчової пасти з горіхів і солодощів, міні-цехів із переробки овочів, фруктів, міні-пекарні, студентського кафе, майстерні з шиномонтажу, станції техобслуговування автомобілів, манікюрного кабінету тощо.
Використання коштів за призначенням контролюватиме комісія. Це одна з умов конкурсу. До речі, перед тим, як започаткувати власну справу, кожен охочий мав можливість пройти навчання.

Фото з сайту Вінницької ОДА.