«Модель ООН» — це захоплива рольова гра, під час якої учасники імітують роботу різних органів системи Організації Об’єднаних Націй. Юні дипломати виступають у ролі делегатів конференцій і засідань, дискутують та дебатують з приводу політичних, соціальних та економічних проблем у світі і намагаються обстояти офіційну позицію країни, яку вони представляють.

Відбулася гра в рамках волонтерського проекту «Табір модель ООН» (Camp Model UN) на базі ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж».

У коледжі радо зустріли гостей: 23 організаторів та кураторів проекту з різних куточків світу, а також 60 представників нашої активної молоді. Учасниками табору стали старшокласники з усієї України, а радниками, котрі надають їм підтримку та супровід, — волонтери Корпусу Миру США та їхні українські партнери.

Цьогоріч головними темами табору визначили роль технологій у глобальних питаннях та міжнародну корупцію.

Для школярів таке таборування — це унікальна можливість для самовдосконалення, розвитку лідерських якостей, ораторських навичок, ерудиції і креативного мислення. Крім того, це чудовий спосіб підтягти іноземну, адже дискусії проводять англійською мовою. «Модель ООН» допомагає старшокласникам усвідомити глобальні проблеми, які турбують людей та держави у різних регіонах світу.

У коледжі табір розташувався завдяки волонтеру Корпусу Миру Джорджу Стантону, який уже другий рік живе і працює у Немішаєвому, тож задумав провести захід саме тут. Учасники проекту відвідали театральний фестиваль «Остен-Сакен», який щороку проводять у селищі, побували в історичному музеї коледжу і «Музеї українського костюма та писанки» ДУ НМЦ «Агроосвіта». Під керівництвом завідувача відділення коледжу Олександра Вергелеса школярі опанували традиційну технологію виготовлення сирів (на знімку) і з радістю продегустували власноруч зварений продукт.

Фото Вікторії МОТІЛОВОЇ.