Контрольний матч на зборі в Австрії. 11 липня.

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — АПОЕЛ (Кіпр, Нікосія). 0:1. Гол: Галленіус, 84.

«Шахтар»: П’ятов (Шевченко, 71), Болбат (Бутко, 67), Хочолава (Бондар, 67), Матвієнко, Ісмаїлі (Сіпріано, 71), Степаненко (Піхальонок, 71), Марлос (Фернандо, 71), Коваленко (Маркос Антоніо, 62), Патрік (Бланко-Лещук, 79), Соломон (Тете, 46), Мораес (Сікан, 72).

Останній суперник «гірників» на цьому зборі — 28-разовий чемпіон Кіпру. Зокрема, сім останніх турнірів стали для АПОЕЛ «золотими». У складі команди традиційно виступає група сильних легіонерів із Бразилії, Португалії та інших країн.

Не даремно клуб із Нікосії виступав навіть у групових раундах Ліги чемпіонів. А в сезоні 2011/2012 виграв групу (у ній виступав і «Шахтар», який фінішував на останньому місці). Тоді команди зіграли внічию (1:1) в Донецьку, а в Нікосії виграли «гірники» (2:0).

Але це їм тоді не допомогло. Натомість АПОЕЛ дійшов аж до чвертьфіналу, де поступився мадридському «Реалу».

У спарингу була рівна гра, «Шахтар» створював моменти, але не реалізував їх. Натомість кіпрська команда, котра діяла жорстко, швидко, намагалася нав’язати супернику атлетичний футбол, під завісу матчу забила переможний гол.
Шевченко, котрий замінив П’ятова, перервав прострільну передачу. Але Галленіус влучно пробив головою.

Учора «Шахтар» провів останнє заняття на австрійському зборі і повернувся до Києва. Чемпіон продовжить підготовку до матчу за Суперкубок України проти київського «Динамо». Як відомо, цей поєдинок відбудеться в Одесі 28 липня.