Згаданою оазою літнього оздоровлення малечі опікуються Полтавська єпархія Православної церкви України та найавторитетніша в обласному центрі волонтерська громадська організація «Команда небайдужих».

Їхні повпреди заснували тоді ще дитячий православний табір понад 10 років тому. Згодом напрями та масштаби його діяльності розширилися. Тож цього разу на першій зміні в мальовничій місцині біля річки оздоровлювалися й водночас збагачувалися духовно 70 дітей, з яких 18 приїхали на Полтавщину із сіл Первомайське та Нетайлове, що поблизу Донецька.

Візит згаданих гостей не був випадковим. Адже небайдужі полтавські волонтери допомагають захисникам України, які воюють на Донбасі з терористами та загарбникам, з перших місяців тієї неоголошеної війни. При цьому під час численних поїздок туди з подарунками для наших військових не забували й про дітей із прифронтових територій. Передавали для них гостинці, допомагали в облаштуванні дитсадків і шкіл, влаштовували зустрічі з артистами, художниками тощо. Зрештою, стали добрими друзями юних мешканців Донбасу.

Функціонувала також інклюзивна група, в якій діти з інвалідністю оздоровлювалися разом зі своїми матусями. Усю відпочинкову двадцятиденку «Джерело» струменіло посмішками, емоціями, веселощами... Однак далі їх буде ще більше. Адже наступні дві зміни оздоровлення та відпочинку триватимуть у таборі фактично до кінця літа.

Фото: mayak.poltava.ua/dzherelo