Фото автора.

Більшість законопроектів спрямовано на вдосконалення роботи фіскальної, банківської, митної сфери. Є й такі, що стосуються безпосередньо виборчого округу та Прикарпаття.

Це, зокрема, законопроект про створення парламентської Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування розкрадання бюджетних коштів під час надання послуг зі збирання небезпечних відходів гексахлорбензолу в Калуському районі. Народний депутат разом із колегою по парламенту Анатолієм Матвієнком запропонували бюджетну програму «Розвиток дорожнього господарства областей української частини Карпатського єврорегіону», яка успішно реалізується й дала поштовх до розвитку місцевої інфраструктури.

Минулий депутатський тиждень був не менш насичений. Як керівник Комітету Верховної Ради з питань фінансів та банківської діяльності Михайло Довбенко провів зустріч із новообраною спостережною радою «Укрексімбанку». Йшлося про вирішення складних завдань, спрямованих на пожвавлення економіки країни, а насамперед — посилення кредитування реального сектору.

Власне, для продовження розпочатих реформ та їх впливу на життя громадян важливою є інституційна спроможність нового скликання Верховної Ради.

Встигає народний обранець і на зустрічі зі своїми виборцями. Приміром, у селі Хом’яківка Тисменицького району Михайло Довбенко разом з активом села оглянули Народний дім, дах якого замінили торік за кошти держбюджету, виділення яких домігся депутат. У приміщенні розташовані також бібліотека, ФАП та сільська рада. Домовилися залучити спеціалістів для обстеження та розробки проектно-кошторисної документації щодо проведення капітального ремонту будівлі.

Із мешканцями села Нові Кривотули Тисменицького району Михайло Довбенко обговорив ремонт дороги Тарновиця — Старі Кривотули. Завдяки сприянню депутата на неї виділено з державного бюджету 5 млн грн. Йшлося також про функціонування створених ОТГ.

У селі Сокирчин Тлумацького району обговорили разом із громадою перспективи створення робочих місць, задіяння приміщень старої цегельні. Великою проблемою також є водопостачання. Михайло Довбенко відзначив згуртованість селян, співпереживання. Народний депутат навів приклад Сокирчина, мешканці якого ініціювали будівництво водогону. Там уже за кошти із держбюджету пробурена свердловина, тривають роботи, до яких активно долучаються сокирчани.

Народний депутат узяв участь у релігійній прощі з нагоди посвячення Гробу Господнього в селі Новий Мартинів Галицького району. За високий патріотизм та значний особистий внесок у розвиток міст і сіл Прикарпаття єпископ УГКЦ Йосафат Мощич нагородив Михайла Довбенка особливою відзнакою.

Івано-Франківська область.