На знімку: голова ОДА Ігор Бондаренко (праворуч) вітає депутата Європарламенту Івана Штефанца в Ужгороді.

Член партії Християнсько-демократичний рух Словаччини (група Європейської народної партії у парламенті ЄС) Іван Штефанєц, генеральний консул Словацької Республіки в м. Ужгороді Мірослав Мойжіта і консул з економічних питань Даніел Цабан цікавилися суспільно-політичними та економічними процесами, які нині відбуваються в Україні й, зокрема, на Закарпатті.

Ігор Бондаренко поінформував гостей про завдання, які ставить перед владою прикордонної області Президент України Володимир Зеленський щодо наведення ладу в державному управлінні та боротьбі з корупцією.

— Закарпаття зацікавлене в добрих і дружніх стосунках з усіма сусідами, в тому числі Словаччиною, — цитує очільника регіону прес-служба ОДА. — Маємо сподівання на словацькі інвестиції. Тим більше, що для цього тут є чудові природні ресурси і людський потенціал. Уже час переходити від слів до справ. Можемо, зокрема, взаємодіяти в реалізації міжнародних угод, які вже укладено, сприяти розвитку бізнесу, належному облаштуванні пунктів пропуску на наших кордонах тощо. В нового керівництва краю є бажання працювати над вирішенням проблем і всіляко сприяти добросусідським, взаємовигідним відносинам між Закарпаттям і Словаччиною.

Іван Штефанєц акцентував увагу на зацікавленості Європарламенту і Словацької Республіки в розвитку нашої країни як демократичної, європейської, цілісної держави та припиненні російської агресії.

— Я в Європарламенті буду всіляко опікуватися вирішенням проблем України, — сказав І. Штефанєц. — Ми переконані, що парламентські вибори у вас пройдуть на високому демократичному рівні й після формування нового українського уряду наша співпраця посилиться.

Ігор Бондаренко запропонував словацьким підприємцям взяти участь у бізнес-форумі, який восени відбудеться в Ужгороді.

Ужгород.

Фото прес-служби облдержадміністрації.