За даними штабу ОС на 15.07, за минулу добу збройні формування РФ 19 разів порушили режим припинення вогню. З них шість разів — із застосуванням забороненої мінськими угодами зброї — мінометів калібру 120 і 82 мм. Також противник відкривав вогонь по українських захисниках із гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Близько 02:30 15 липня в районі Водяного на Донбасі було виявлено висування диверсійно-розвідувальної групи противника до чотирьох осіб, які рухалися в напрямку села. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк.

«Сьогодні вночі, близько 02.30, нашим спостерігачем у районі Водяного було виявлено висування диверсійно-розвідувальної групи противника до чотирьох осіб, які рухалися в напрямку села Водяне. При наближенні противника на вигідну дистанцію зав’язався бій, ворог поспішно відступив. Втрат серед особового складу бригади немає», — повідомив він.

Штаб Операції об’єднаних сил заявив про порушення російськими бойовиками «ДНР» норм міжнародного гуманітарного права.

А напередодні прес-центр ООС на своїй сторінці у Фейсбук повідомив про те, що бойовики змусили жителя Донецька літнього віку піти по мінному полю (на знімку).

«Житель міста Донецька 1949 року, після залякування російськими окупантами й виконуючи їхні вказівки, був відправлений по замінованій ними ж місцевості убік позицій українських захисників, з метою виявлення системи вогневих позицій на наших опорних пунктах», — говориться в повідомленні. Наші захисники розпізнали цивільну особу й підпустили до своїх позицій.

Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation.