У Званівській об’єднаній громаді відбулося відкриття молодіжного центру «Freedom». Будівля, де він розташований, не бачила ремонту понад 30 років. У 2018 році на відновлення приміщення з обласної скарбниці виділили 1,4 млн грн. А районний бюджет надав 1,3 млн грн на створення та функціонування центру. Місцева молодь відтепер має змогу реалізовувати проекти для розвитку громади, здобувати неформальну освіту та просто пити каву в приміщенні з гарним ремонтом та сучасним обладнанням.

— Проект «Гідна країна для гідних людей» започатковано саме для того, щоб молодь Донецької області мала змогу розвиватися в будь-якому місці регіону, і неважливо — чи це велике місто, чи невеличке село, — зазначила начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА Лілія Золкіна. — І такі вільні простори сприятимуть тому, щоб молодь залишалася в громадах та могла змістовно та цікаво проводити час, отримувала якісну неформальну освіту на місцях.

А у Покровську на базі ЗОШ № 4 урочисто відкрили центр розвитку для дітей та молоді зі спортивним ухилом (на знімку). У цьому новому закладі працюватиме мотошкола Валерія Доценка. На урочистості приїхали спортсмени-мотоциклісти з багатьох міст області.

У молодіжному центрі продемонстрували кінострічку для соціально вразливих підлітків за участі інспекторів ювенальної превенції Покровська, працювала бібліотека, де відбувся майстер-клас, виступили вихованці мотошколи.

Голова Покровської міськради Руслан Требушкін привітав городян із цією подією та зазначив, що до відкриття центру долучилося дуже багато людей — це і міська влада, і управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА, і просто небайдужа громадськість.

Валерій Доценко подякував усім, хто допоміг втілити його мрію у життя, і зазначив, що відкриття мотошколи — визначна подія для спортсменів не тільки області, а й усієї країни.

Фото: сайт телекомпанії "Орбіта".