Зокрема, у липні до них долучилися 103 підлітки. У червні на такі роботи виходили 84 особи, а в серпні заплановано залучити 95 осіб. В індустріальній «столиці» Полтавщини згаданий вид робіт запровадили понад 10 років тому.

Оплата праці місцевих школярів і студентів влітку здійснюється за рахунок міського бюджету. При цьому їхній заробіток постійно збільшується. Працюють вони зазвичай у парках, скверах та інших зелених зонах (на знімку), а також на комунальних підприємствах, у закладах дитячого відпочинку й оздоровлення. Найчастіше йдеться про озеленення рідного міста, прибирання територій, догляд за квітами та деревами в спекотну пору тощо. Робота — цілком посильна навіть для підлітків і організована згідно з чинним трудовим законодавством. Останнє, як відомо, передбачає скорочену тривалість робочого дня для неповнолітніх. Залежно від віку вони працюють від 24 до 36 годин на тиждень. Водночас мінімальна зарплата гарантована всім.

Крім виконання потрібної для громади роботи та реального заробітку, вони змолоду призвичаюються до офіційного працевлаштування. Адже не секрет, що серед дітей і молоді всілякі «тіньові» ділки шукають передусім дармову робочу силу...

Фото з сайту Кременчуцької міськради.