За даними штабу ОС, за добу (на 16.07) збройні формування РФ 17 разів порушили режим припинення вогню. З них 6 разів — із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння — мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Також противник відкривав вогонь по українських захисниках із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Учора до полудня російсько-окупаційні війська здійснили два обстріли наших позицій. За словами речника МОУ полковника Максима Праути, на луганському напрямку ворог обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, облаштовані поблизу Кримського. З боку Слов’яносербська окупанти випустили 8 мін калібру 82 мм, а також вели вогонь із кулеметів великого калібру й стрілецької зброї.

За інформацією ГУР МОУ, із РФ на територію окупованого Донбасу перекинули додаткові снайперські підрозділи. «Командування російсько-окупаційних військ вживає заходів для посилення психологічного впливу на військовослужбовців українських силових структур. Йдеться про збільшення втрат особового складу в передових підрозділах ОС за рахунок перекидання з території РФ на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей додаткових снайперських підрозділів, озброєних снайперськими гвинтівками іноземного виробництва», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що одночасно вживаються заходи щодо недопущення викриття вищого офіцерського складу ЗС РФ, який проходить службу в органах військового управління «1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ», за рахунок посилення їх охорони підрозділами спеціального призначення.

Ілюстративне фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation.