На знімку: командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський (праворуч) вручає головному старшині Сергію Улітенкову грошовий сертифікат.

Фото надано прес-центром ОС.

До Дня українських миротворців командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський вручив головному старшині одного з батальйонів окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького Сергію Улітенкову грошовий сертифікат на 5 тисяч гривень, інформує прес-центр ОС.

Сергій Улітенков віддав службі у ЗСУ вже понад 15 років. За плечима — миротворчі операції, участь у багатьох військових навчаннях в Україні та за її межами, а також бойовий досвід у складі місії KFOR на Балканах. А згодом й у районі проведення АТО/ООС. Цей військовослужбовець на передових рубежах від самого початку. У складі бригади брав участь у боях за висоту Савур-Могила, село Степанівка, населений пункт Міусинськ. Разом із побратимами обороняв Боково-Платове, Червону Поляну, Іллірію, Лутугине, Піски, Дебальцеве, Луганське. У 2016 році за звитягу і мужність отримав відзнаку «Народний Герой України».

А нещодавно Сергій Улітенков прославив Україну під час міжнародних змагань «The Cateran Yomp-2019», що відбулися в горах Шотландії. Наша команда виборола чотири золоті та дві бронзові медалі. Військовослужбовці та ветерани показали одні з найкращих результатів змагань, здійснивши добовий марш-кидок шотландськими горами. Старшина подолав його за 19 годин із необхідних 24, здобувши золоту медаль.

Нашу країну гідно представляли шестеро бійців, серед яких Сергій Улітенков, який рівно чотири роки тому дістав важке поранення під час бою поблизу селища Луганське. Сергій частково втратив зір, у нього відсутній фрагмент черепа, а невилучені з тіла осколки стали частиною його самого. Інвалід II групи і нині продовжує службу в одному з механізованих батальйонів легендарної бригади.

Донецька область.