Президентським указом її визнано як особу, прийняття якої до громадянства України становить державний інтерес.

— Сестра Ліджі добре відома не лише в області, а й далеко за її межами. Вона родом з Індії. 15 років тому приїхала на Закарпаття з місіонерською місією, — розповідає фахівець зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ головного облуправління Держміграцслужби

Ольга Поштак. — Монахиня проводить численні духовні зустрічі, молитви та духовне зцілення. Як настоятелька монастиря Згромадження сестер святого Йосифа де Сен-Марк Мукачівської дієцезії Римсько-католицької церкви, окрім духовної роботи, бере активну участь у різноманітній громадській діяльності, спрямованій на зміцнення міжконфесійного діалогу.

Що це так, свідчить хоча б один промовистий факт: її зусиллями залучено кошти меценатів Німеччини для відкриття при монастирі геріатричного пансіонату, в якому опікуються самотніми літніми людьми різних віросповідань та національностей — щотижня від 300 до 1000 осіб  отримують тут допомогу.

Два роки тому сестра Ліджі організувала допомогу військовослужбовцям у зоні проведення АТО. Практично щодня на зустріч з нею приходять сотні людей для молитви і зцілення.

«Я ніколи не відчувала себе тут чужою. Бог хотів бачити мене в Україні, оскільки має плани стосовно кожного з нас. Я люблю Україну та українців», — наголосила монахиня, коли отримувала українське громадянство.

Фото надано Ольгою Поштак.