За даними штабу ОС, за добу (17.07) збройні формування РФ 8 разів порушили режим припинення вогню. З них 3 рази — із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння — мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Також противник відкривав вогонь по українських захисниках із гранатометів різних систем, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

«У результаті ворожих обстрілів втрат з нашого боку не зафіксовано. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь із озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям», — йдеться в повідомленні прес-центру ОС.

За оперативними даними групи «Інформаційний спротив», окупаційні війська готуються до загострення ситуації на фронті. Передові частини й підрозділи противника на окремих ділянках з 11 липня потай приведено до повної бойової готовності. З метою недопущення витоку інформації й забезпечення прихованого управління військами 11—12 липня «гібриди» провели планову зміну радіоданих у радіомережах і лініях радіозв’язку тактичної ланки системи управління й оповіщення «1-го й 2-го АК ЗС РФ».

Ілюстративне фото: Інформаційний спротив (Facebook).