Фото прес-служби міської ради.

Львівська міськрада за сприяння польських партнерів у рамках програми підвищення конкурентоспроможності українських регіонів створила Центр підтримки підприємництва (на знімку). У ратуші надаватимуть необхідну інформацію з будь-якої галузі та допомагатимуть розвиватися підприємницькому середовищу.

Як пояснив прес-центр міської ради, діяльність центру буде зосереджено на навчанні, консультуванні й підтримці бізнесу, сприянні зацікавленості львів’ян відкрити власну справу. Досвідчені працівники центру надаватимуть безплатні консультації з юридичних, фінансових та організаційних питань щодо започаткування бізнесу, налагодження ділових контактів та виходу на західні ринки. А для початківців діятиме програма «Шкільне підприємництво».

«Це буде відкритий простір, де кожен підприємець може прийти і почуватися як вдома. Навіть переговори тут можна проводити. Ми всіляко підтримуємо відкриття власної справи. Надаємо можливість отримати в оренду землю на пільгових умовах, якщо виробництво потребує великих площ. Ми компенсуємо нашим підприємцям кошти за участь у виставках та форумах. Дбаємо про кожне робоче місце», — прокоментував міський голова Андрій Садовий.

Центр також сприятиме потенційним інвесторам в отриманні дозвільних документів, адміністративних послуг, налагодженні бізнесових зв’язків.

Уже найближчим часом львів’яни зможуть прослухати цикл лекцій у рамках проектів «Вчимося бізнесу», «Соціальне підприємництво», «Жінки в бізнесі», «Навчання для експортерів». А для вирішення проблемних питань у центрі діятиме «гарячий стіл».