Тоді сильні опади, град та різкі пориви вітру пошкодили покрівлі приватних і комунальних будівель, дороги, насадження. Найбільших втрат зазнали сади і зернові культури на полях Ужгородського й Іршавського районів.

Про це та про подолання наслідків негоди йшлося на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Члени комісії визнали буревій надзвичайною ситуацією природного характеру місцевого рівня. Іршавській та Ужгородській РДА доручено невідкладно завершити обстеження пошкоджених негодою житлових будинків та об’єктів інфраструктури і подати інформацію в ОДА. Відповідні обласні структури мають терміново підготувати пропозиції щодо джерел фінансування заходів із ліквідації наслідків НС. Доручено невідкладно вжити першочергових заходів з ремонту пошкоджених покрівель, а місцеві бюджети мають надати постраждалим (особливо малозабезпеченим) матеріальну допомогу.

Голова ОДА Ігор Бондаренко наголосив на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців — насамперед щодо страхування майна на випадок надзвичайних ситуацій, які в області трапляються доволі часто.

Фото: PMG.ua