За її кандидатуру проголосували 383 євродепутати при необхідних 374, проти висловилися 327, утрималися 22, повідомляє dpa. На посаду фон дер Ляєн вступить 1 листопада і замінить на ній Жан-Клода Юнкера. 

Під час програмної промови в Європарламенті Урсула фон дер Ляєн, як інформує DW, на перше місце поставила боротьбу зі змінами клімату і підтвердила мету Європи до 2050 року скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу на 50 відсотків порівняно з 1990-м. Для досягнення цієї мети фон дер Ляєн має представити відповідний інвестиційний план. Окрім того, вона пообіцяла просувати ідею мінімальної заробітної плати в країнах Європи, а також висловила готовність підтримати продовження терміну виходу Великої Британії зі спільноти, якщо це буде необхідно.

Президент України Володимир Зеленський у Фейсбуці привітав нову очільницю Єврокомісії. «Щиро вітаю Урсулу фон дер Ляєн у зв’язку з обранням її як першу жінку — президента Європейської комісії. Бажаю вам успіхів і з нетерпінням чекаю співпраці з вами щодо подальшого розвитку сильних відносин Україна—ЄС», — написав він.