Деякі чорногорські ЗМІ повідомили про паніку, що охопила відпочивальників на узбережжі Адріатичного моря. Причина? Ті, хто засмагав на одному з пляжів курортного міста Шибеник, побачили в морі акулу. Вона повільно продефілювала зовсім близько від зони купання людей і навіть дозволила знімати себе на смартфони й камери.

Одразу ж знайшлися старожили, котрі згадали, як у липні 1955 року акула напала в морі на людину. Для неї зустріч із невідомою рибиною стала фатальною. Але це було так давно, що всі встигли заспокоїтися. Адже відтоді у цих місцях більше не з’являлися мешканки Середземного моря, де водиться майже сорок різновидів акул. Щоправда, більшість із них безпечні й можуть налякати лише своїми розмірами. Однак іхтіологи попереджають, що серед них є блакитні та білі, які небезпечні тим, що можуть напасти на людей.

Зараз фахівці уважно розглядають знімки й відео, що їх їм надали відпочивальники, аби визначити вид акули, що з’явилася в зоні для купання, і ступінь небезпеки для людей. Але міська влада про всяк випадок вжила всіх можливих запобіжних заходів й дала вказівки рятувальникам стежити за появою в морі акул, щоб вчасно відстрашити їх шумом моторів чи хоча б ударами весел по воді.

Адміністрації готелів і будинків відпочинку, що мають свої пляжі, запевнили відпочивальників, що все перебуває під контролем — і в розпал туристичного сезону через одну акулу не варто відмовлятися від купання в морі.