Віктор Овчарук, Ігор Путря та Ігор Побер.

Фото надано прес-службою Тернопільської облради.

Ігоря Путрю з Харкова, який є представником інвестора, до Тернополя запросив народний депутат Ігор Побер.

Сучасний діагностичний центр на Тернопільщині дуже потрібен. «У моїй депутатській діяльності одним із пріоритетів є допомога та сприяння медичним закладам. Допомагав і допомагаю з ремонтами в лікарнях, придбанням необхідного обладнання. Добре знаю ситуацію в медичній галузі Тернопільщини, — зазначив Ігор Побер.

Сучасний комплексний діагностичний центр планують обладнати найновішою медичною технікою: апарати для магнітно-резонансної томографії, ультразвукової діагностики, ендоскопії, цифрові мамограф та рентген. «Ми давно з Ігорем Побером обговорювали ідею створити діагностичний центр із потужним сучасним обладнанням у Тернополі, де б обслуговувалися пацієнти з усього західного регіону. Власне, логістичне розташування Тернополя цьому сприяє. Таких сучасних центрів в Україні ще немає. Це великий проект», — розповів представник інвестора, керівник проекту, головний лікар медичного центру «Європейський радіологічний центр» (м. Харків) Ігор Путря.

Основне спрямування медичного закладу — рання діагностика онкозахворювань, які, як свідчить медична практика, піддаються повному лікування на початкових стадіях.

«Такий центр реально створити на базі одного з наших обласних комунальних некомерційних підприємств — закладів охорони здоров’я. І ці підприємства зацікавлені в такому державно-приватному партнерстві, — розповів голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. — Про необхідність залучати інвесторів для створення потужного діагностичного центру в області ведеться мова вже кілька років. Нам вкрай потрібен такий медичний заклад, адже відсоток онкозахворювань не зменшується, а навпаки — зростає».

Нині в Тернопільській області проживають 25 тисяч людей, які мають онкологічні захворювання. Часто онкологію діагностують на пізніх стадіях, а поява такого центру дасть змогу поліпшити цю складну ситуацію, — вважають учасники заходу. Серед подальших ідей — створення на базі центру й лікувального відділення, де працюватимуть професіонали високого рівня, а студенти-медики матимуть можливість пройти навчально-виробничу практику. Новий діагностично-лікувальний центр також сприятиме поширенню медичного туризму на території краю.

«Сприяти наданню якісних медичних послуг на теренах Тернопільщини — одне з основних завдань, яке ставить перед собою обласна рада, — резюмував Віктор Овчарук. — Завдяки реформі децентралізації та медичній реформі впродовж останніх років значно покращилося матеріально-технічне забезпечення медичних закладів краю, в тому числі й обласних лікарень, і районних. Нам вдалося зреалізувати один із важливих проектів, а саме: створення центру кардіохірургії та центру політравми. Мільйони гривень виділяли на ці потреби і з обласного, і з державного бюджетів. Тернопільська обласна рада завжди підтримуватиме проекти, спрямовані на благо здоров’я краян. Державно-приватне партнерство у сфері охорони здоров’я — це вагомий крок до надання якісних медичних послуг. Знаю, що обласні комунальні некомерційні підприємства — заклади охорони здоров’я готові до співпраці, і на базі одного з них можна створити такий потужний діагностичний центр, який пропонує інвестор. Обласна рада зі свого боку робитиме все залежне від неї, щоб співпраця була результативною».

Тернопільська область.