Футбольна асоціація будівельників України (ФАБУ) вирішила провести дуже цікавий і корисний захід. І немає сумнівів, що неодмінно втілить у життя задумане. Про ту справу йшлося на її презентації і спеціальній прес-конференції, на якій побував кореспондент «Голосу України».

З 8 по 10 серпня в Києві на НТК імені Віктора Баннікова відбудеться чемпіонат європейських будівельних компаній та команд з міні-футболу. Цей захід проводить ФАБУ за підтримки Конфедерації будівельників України.

На турнірі розіграють два призи: Кубок будівельників Europian Builders Cup (до змагань допускаються гравці всіх вікових категорій) та Європейський Кубок будівельників Europian Builders Cup 35+ Seniors (змагатимуться ті, кому вже виповнилося 34 роки).

Організатори звітували про перебіг підготовки і відповідали на запитання представників ЗМІ. Участь у розмові взяли знаменитий воротар київського «Динамо», а нині асистент тренера національної збірної України Олександр Шовковський (амбасадор Europian Builders Cup); Лев Парцхаладзе — заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Вадим Костюченко — перший віце-президент Української асоціації футболу; Володимир Свірський — президент Футбольної асоціації будівельників України.

«Наша мета дуже проста — на цьому етапі об’єднати будівельників Європи, а на наступному, через два роки, — будівельників усього світу», — сказав Володимир Свірський.

Він додав, що в Europian Builders Cup участь візьмуть 5 колективів будівельних компаній з України та команди з Білорусі, Литви, Грузії, Німеччини, Швеції та Молдови. Очільник ФАБУ повідомив, що нині також вирішується питання щодо участі команди з Англії.

Присутні побачили частину відмінної екіпіровки, котру спеціально виготовлено для футбольної збірної будівельників України.

Олександр Шовковський (на знімку) прийшов на зустріч ще й з подарунками. Він вручив друзям ФАБУ і, зокрема, оглядачу «Голосу України» свою біографічну (чудово видану) книжку «Усе в твоїх руках» з авторським автографом.

Олександр також висловив сподівання, що прихильники футболу завітають на турнір. І, звичайно, підтримають українські колективи. До речі, 10 серпня (в останній день турніру) відбудеться святкування Дня будівельника за участю трудових колективів, представників галузевого міністерства і Конфедерації будівельників України. Призи і нагороди отримають лауреати європейського турніру з міні-футболу.

Фото: 5 канал