Новий сквер нещодавно з’явився на вулиці Тростянецькій у Дарницькому районі столиці. Відкриваючи його, Київський міський голова Віталій Кличко зазначив:

— На місці, де ще рік тому був пустир, тепер справжня міська оаза. Тут, на площі понад один гектар, фахівці «Зеленбуду» посадили більш як 300 декоративних кущів та 35 дерев. Встановили 13 нових та зручних лав. Облаштували пішохідні доріжки, встановили сучасну металеву огорожу. Побудували невелику концертну сцену. Думаю, сквер особливо сподобається малечі, бо в ньому є новий, яскравий і безпечний ігровий комплекс «Замок».

Віталій Кличко зазначив, що покриття на ігрових майданчиках скверу зроблено зі спеціального матеріалу, аби діти, що граються тут, не травмувалися.

— Ми робимо все, аби в кожному районі столиці були такі зелені зони, де можна комфортно відпочити, — додає Віталій Кличко.

Нещодавно після капітального ремонту і у мікрорайоні Нивки відкрито парк «Веселка», який займає 7,9 га. Тепер тут є все необхідне для комфортного відпочинку містян — велика кількість дитячих майданчиків, спортивна зона з полями для футболу, баскетболу та волейболу. З’явилися тут і шахові та тенісні столи. У парку оновили пішохідні доріжки, встановили 18 сучасних красивих лав і урни для сміття. Подбали і про освітлення — на 126 опорах з’явилися нові ліхтарі.

Мешканцям мікрорайону найбільше подобається те, що в парку посаджено 610 дерев і кущів — ялини, клени, троянди, з’явилися квітники, а замість паркану тут зелена огорожа. Для поливу зелених насаджень у спекотні дні встановлено сучасну поливально-зрошувальну систему.

Такі самі системи для збереження зелених зон незабаром з’являться і на Русанівській набережній, Русанівському бульварі та бульварі Ігоря Шамо. Для цього на Русанівці заплановано будівництво насосної станції та водопроводу технічної води, що зменшить витрати води питної. Згідно з відповідним розпорядженням КМДА цей проект буде реалізовано вже наступного року.

Як повідомляють у Київській міській адміністрації, щомісяця в літній період у столиці на полив 136 га зелених насаджень, або ж 1,9 млн дерев, 558, 7 тис. кущів, квітників, що займають 17 га, та газонів витрачається приблизно 25 тисяч куб. м питної води.

У КМДА зазначають, що зелену зону на Нивках, як і інші парки, патрулюватиме муніципальна варта. Для безпеки відвідувачів тут уже встановлено 32 відеокамери та кнопка виклику поліції.