Центральна виборча комісія

Постанова

18 липня 2019 року

м. Київ

№ 1744

Про оголошення попередження політичній партії «Сила Людей», кандидати в народні депутати України від якої зареєстровані в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року

Відповідно до частини першої статті 48 Закону України «Про вибори народних депутатів України» (далі — Закон) політична партія, кандидати в народні депутати України від якої зареєстровані в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, зобов’язана відкрити рахунок свого виборчого фонду не пізніш як на десятий день з дня реєстрації Центральною виборчою комісією.

Частиною шостою статті 48 Закону передбачено, що установа банку не пізніше наступного робочого дня після дня відкриття відповідного накопичувального, поточного рахунку виборчого фонду політичної партії письмово повідомляє Центральну виборчу комісію та Національне агентство з питань запобігання корупції про відкриття відповідного рахунку та його реквізити.

Постановою Центральної виборчої комісії від 24 червня 2019 року № 1243 зареєстровано кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку політичної партії «Сила Людей», у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Згідно з повідомленнями банків про відкриття рахунків виборчих фондів політичних партій політичною партією «Сила Людей», кандидати в народні депутати від якої зареєстровані в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, в установлений частиною першою статті 48 Закону термін рахунки виборчого фонду не відкрито.

Пунктом 6 частини другої статті 61 Закону передбачено, що в разі порушення політичною партією, кандидати в народні депутати України від якої зареєстровані в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, визначеного частиною першою статті 48 Закону терміну відкриття рахунку свого виборчого фонду їй оголошується попередження.

Рішення про попередження політичній партії, кандидати в народні депутати України від якої зареєстровані в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, приймає Центральна виборча комісія (частина перша статті 61 Закону).

Відповідно до частини четвертої статті 61 Закону попередження, передбачене частиною першою указаної статті Закону, оприлюднюється Центральною виборчою комісією в загальнодержавних засобах масової інформації та на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Враховуючи викладене, відповідно до пункту 1 частини другої статті 30, частин першої, шостої статті 48, частини дев’ятої статті 50, частини першої, пункту 6 частини другої, частини четвертої статті 61 Закону України «Про вибори народних депутатів України», керуючись статтями 11 — 13, пунктами 1, 5, 17 статті 19 Закону України «Про Центральну виборчу комісію», Центральна виборча комісія постановляє:

1. Оголосити попередження за порушення терміну відкриття рахунків виборчого фонду політичній партії «Сила Людей».

2. Копію цієї постанови надіслати політичній партії «Сила Людей».

3. Цю постанову оприлюднити в газетах «Голос України», «Урядовий кур’єр» та на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Голова Центральної виборчої комісії Т. СЛІПАЧУК.

Друкується на підставі договору з ЦВК та згідно з наданими нею оригіналами.