Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

Україна буде успішною, якщо будуть успішними Донеччина й Луганщина. А це означає необхідність як економічного, так і суспільного розвитку територій і громад.

Про це йшлося у Краматорську під час робочих зустрічей голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка з делегаціями Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Анна-Шарлотта Сільвандер, її заступниця Лора Білл та голова Краматорського офісу ЮНІСЕФ Роман Шейк під час робочої зустрічі з керівництвом Донецької облдержадміністрації обговорили хід реалізації низки інфраструктурних проектів на сході України, найважливіший із яких стосується забезпечення питною водою населення області.

«Дякую Фонду за систематичну допомогу Донеччині, зокрема у вирішенні проблем компанії «Вода Донбасу», яка забезпечує питною водою усе населення області — як на контрольованій, так і на не підконтрольній українському уряду території. До речі, й зараз тривають роботи, профінансовані ЮНІСЕФ, із заміни 530 метрів труби діаметром 1400 мм на Другому донецькому водогоні», — наголосив голова облдержадміністрації Павло Кириленко. Він повідомив, що на завершальній стадії сьогодні перебуває ще один спільний проект Донецької ОДА та ЮНІСЕФ — облаштування холодової кімнати для зберігання вакцин у Селидовому. Проект реалізується на умовах співфінансування: кошти для ремонту приміщення було виділено з обласного бюджету, обладнання закупив ЮНІСЕФ.

Анна-Шарлотта Сільвандер запевнила, що Фонд продовжить фінансувати проекти, необхідні для забезпечення життєдіяльності області. «Ми готові обговорювати з обласною адміністрацією пріоритетні напрямки для роботи. Готові підтримувати, в тому числі, й компанію «Вода Донбасу». Оскільки дітям потрібна вода, щоб нормально жити», — зазначила вона.

Голова Донецької облдержадміністрації зустрівся у Краматорську також з делегацією проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Разом із заступницею директора Офісу з питань демократії та управління, регіональної місії USAID в Україні та Білорусії Енн Хоппер та заступницею директора проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» Алісою Хенсон представники обласної влади проаналізували проекти допомоги від USAID, які було реалізовано на Донеччині впродовж п’яти років. Учасники зустрічі, зокрема, зосередили увагу на проектах з допомоги місцевому самоврядуванню, розвитку громадянського суспільства та підтримки ЗМІ. Окреслюючи перспективи співпраці на найближчий час, також обговорили потенційні можливості розширення присутності достовірної інформації з України в інформаційному полі на тимчасово окупованих територіях.

Владислав ЛЕОШКО.

***

У Сєвєродонецьку представники Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ та Європейського Союзу зустрілись з молоддю Луганщини (на знімку). Ця робоча зустріч мала за мету надати інформаційну підтримку молодіжним організаціям східного регіону.

Представниця Луганської обласної молодіжної ради Валерія Ткаченко, зокрема, розповіла про власний досвід процесу формування Чмирівської молодіжної ради при ОТГ і про роботу, яку проводить цей консультативно-дорадчий орган серед міської молоді. Учасниці навчальних візитів до Естонії та Мальти поділились своїми враженнями від поїздок та розповіли про набутий досвід.

Представниця ЄС Хельга Пендер поцікавилась планами на майбутнє та особистою мотивацією молоді.

Також під час зустрічі обговорили аспекти діяльності Луганської обласної молодіжної ради та ті можливості, які надає ЮНІСЕФ для отримання сучасного європейського досвіду в роботі з молоддю.

Павло ВОРОНЦОВ.