Михайло Довбенко (в центрі) на зустрічі з мостовиками.

Завершила свою роботу Верховна Рада восьмого скликання. Плідно працювали в ній представники Івано-Франківщини. В листопаді 2014 року вони створили міжфракційне депутатське об’єднання «Прикарпаття», до якого ввійшли й парламентарії, які колись працювали в області чи мають родинні зв’язки. Це Юрій Бабій, Юрій Дерев’янко, Анатолій Дирів, Михайло Довбенко, Андрій Іванчук, Руслан Князевич, Анатолій Матвієнко, Юрій Соловей, Юрій Тимошенко, Віктор Шевченко, Олександр Шевченко, Володимир Шкварилюк.

Парламентарії підготували низку законодавчих інструментів, які дали змогу розвиватися області загалом. Для Прикарпаття як туристичного регіону важливим є розвиток дорожньої інфраструктури. Депутати досягли порозуміння, що втілилося в державну програму «Розвиток дорожнього господарства української частини Карпатського єврорегіону».

На зустрічі з виборцями — колективом Івано-Франківського підприємства «Мостобуд» — народний депутат від 84-го одномандатного округу Михайло Довбенко нагадав про ініційований парламентарієм закон про співфінансування будівництва доріг і згадувану вище програму, завдяки якій із державного бюджету було залучено значні кошти на ремонт автошляхів державного значення.

Одна з останніх ініціатив — програма «Світлофори Прикарпаття». Мостовики, своєю чергою, наголосили на важливості дії програми «Відбудова мостів Івано-Франківщини».

Фото Наталії РОМАНЕНКО.