Про це 17 липня в Мінську, під час засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, у новому форматі — «за участю представників ОРДЛО» (про що повідомила прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер) — і з іншими акцентами домовилися про «всеосяжне, стійке й безстрокове припинення вогню». Однак, за інформацією прес-центру ОС, першої доби перемир’я (дані на 22.07) збройні формування РФ та її найманці один раз його порушили. За даними штабу, противник відкривав вогонь у районі населеного пункту хутір Вільний — бив по українських захисниках з озброєння БМП і великокаліберних кулеметів.

«Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої, встановленому диверсійно-розвідувальною групою противника, двоє військовослужбовців загинули й двоє — дістали поранення», — йдеться в повідомленні.

Учора до опівдня, коли верстався номер, сторони на Донбасі дотримувалися режиму тиші. Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони Максим Праута.

22 липня дорожній коридор Горлівка — Бахмут не функціонував. Про це напередодні попередила Держприкордонслужба України. Таке рішення ухвалило командування ОС у зв’язку з вибухонебезпечною ситуацією на КПВВ «Майорське» у Донецькій області.

Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation (Facebook).