Повідомляючи про це, турецька газета Daily Sabah зазначає, що, на думку військових фахівців, півроку — достатній термін для оволодіння молодими людьми військовими спеціальностями, навичками поводження із сучасною зброєю.

Законопроект дозволяє тим, хто відслужив 6 місяців, подати рапорт про добровільне продовження служби. Їм виплачуватиметься зарплата в розмірі 2000 турецьких лір (приблизно 346 доларів) на місяць. Це непогані гроші для хлопців, які не мали цивільних професій, і тих, хто не може у мирному житті знайти більш високооплачувану роботу. Законопроект відкриває нові можливості й для тих призовників, які хочуть отримати постійну оплачувану посаду в армії. Звичайно, якщо їхні родини можуть це собі дозволити. За бажанням призовника і його батьків він може бути одразу призначений на штатну армійську посаду, але має пройти місячне навчання. За це батьки повинні заплатити 31 000 лір (майже 5 400 доларів). Але після навчання призовника звільняють від неоплачуваної п’ятимісячної служби, що залишилася, і дають оплачувану посаду.

Випускники університетів і коледжів, яким присвоюються звання офіцерів запасу, також призиватимуться на строкову військову службу, але служитимуть на оплачуваній офіцерській посаді 12 місяців.

Законопроект підтримали 335 із 600 депутатів парламенту, що представляють усі політичні сили країни. Він набуде чинності після ратифікації президентом. І майже 100 000 військовослужбовців, які виконали свій громадянський обов’язок — понад 6 місяців з обов’язкових 12, будуть одразу демобілізовані.