Легка атлетика. Бурос (Швеція). Чемпіонат Європи U-20.

Спочатку Михайло Кохан (на знімку) став чемпіоном у метанні молота. Вже у другій спробі 18-річний спортсмен із Запоріжжя встановив юніорський рекорд Європи, відправивши снаряд на 83,47, а у третій спробі показав результат 84.73. Крім рекорду змагань і європейського юніорського рекорду, цей результат є також найкращим у світі в нинішньому сезоні U-20.

А потім «золоту» естафету перейняла Ярослава Магучіх (на знімку вгорі) із Дніпра. 17-річна спортсменка виграла змагання зі стрибків у висоту. Українка з першої спроби стрибнула на 1.92, однак висота 2.02 їй не підкорилася.

Варто зазначити, що в активі Магучіх уже є стрибок на 2 метри на етапі «Діамантової ліги» в Стенфорді (США) 30 червня цього року. А місяць тому Ярослава в Досі (Катар) виграла етап «Діамантової ліги» (наймолодша в історії переможниця) і виконала олімпійський норматив на Ігри-2020 в Токіо.

Третє українське «золото» виборола метальниця молота 17-річна Валерія Іваненко (на знімку) з П’ятихаток, що на Дніпропетровщині, — 65.83.

Четверту найвищу нагороду здобув Артем Коноваленко (на знімку) у потрійному стрибку. Результат 16.50 — його особистий рекорд, який став найкращим у сезоні в Європі серед атлетів U-20.

Ще дві медалі — срібні — виграли наші Ілля Кравченко у стрибках із жердиною (5.31) та Олег Дорощук у стрибках у висоту (2.14).

Фото НОК.