Споруду з кількома спортзалами та басейном капітально не ремонтували впродовж декількох десятиліть. Два роки тому кошти обіцяв іноземний інвестор. Однак ситуація змінилася. Тоді міськрада вирішила шукати гроші в бюджеті. Кошторисна вартість ремонту, а насправді повного оновлення будівлі, становить 45 мільйонів гривень.

— Об’єкт вирішили реконструювати поетапно впродовж двох років, — каже міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Ситуація поліпшилася після рішення уряду про надання цільової субвенції на ремонт спорткомплексу в сумі 20 мільйонів гривень.

У будівлі відновлюють і розширюють плавальний басейн на 300 відвідувачів на добу. За словами Сергія Моргунова, це буде перший у місті муніципальний басейн. До чотирьох збільшиться кількість спортзалів. Два з них передбачено для занять гімнастикою, один — ігровий для змагань з футзалу, волейболу та баскетболу, ще один — атлетичний. З’являться також балкони для уболівальників. Облаштують душові, кімнати відпочинку, навчальний клас і лабораторію.

— Під час ремонтних робіт будівлю адаптуємо для перебування в ній осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення, — зазначив Сергій Моргунов. — Проектом передбачено на вході в приміщення пандус, на першому поверсі — вертикальний підіймач, а також підіймач у залі басейну.

Фото з сайту Вінницької міськради.