Баку (Азербайджан). ХV літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль.

Протягом семи днів найсильніші юні атлети Старого Світу віком від 14 до 18 років ведуть боротьбу за нагороди в 10 видах спорту (баскетболі, велоспорті, волейболі, гандболі, дзюдо, легкій атлетиці, плаванні, спортивній боротьбі, спортивній гімнастиці й тенісі).

Третій змагальний день на бакинських аренах став врожайним для українців — здобуто сім медалей.

Гімнастичне тріо у складі Володимира Костюка, Іллі Ковтуна та Назара Чепурного своїм блискучим виступом принесло нашій країні першу медаль найвищого ґатунку на престижному європейському спортивному форумі.

Зазначимо, що Назар Чепурний (на знімку крайній ліворуч) не вперше тішить вболівальників на олімпійських змаганнях міжнародного рівня — в активі юного гімнаста вже є «золото» у змаганнях команд на Юнацьких Олімпійських іграх-2018 у Буенос-Айресі.

Плавець Ростислав Крижанівський (200 м брас) і борець греко-римського стилю Олександр Яковлєв (до 51 кг) виграли срібні нагороди.

Бронзові медалі на рахунку легкоатлета Артура Фельфнера (спис), борців вільного стилю Івана Терзі (до 51 кг) та Івана Семенова (до 65 кг), а також представника греко-римської боротьби Мар’яна Голубовського (до 65 кг).
Європейський юнацький олімпійський фестиваль-2019 триватиме до 27 липня.

Фото НОК.