Майже мільйон гривень витратили на створення сучасних умов для пацієнтів. Із них 600 тис. — бюджетні кошти, решту надали благодійники, місцеві підприємства та окремі бізнесмени. «Жодне приміщення не залишилося без ремонту, — каже в. о. завідувача відділення Алла Лавор. — У кожній палаті тепер свій санвузол, нові меблі, оновлено маніпуляційну, ординаторську, харчоблок, інші приміщення. Не порівняти з тим, що було раніше. Створено гарні умови і для персоналу (на знімку), і для пацієнтів. Протягом року у нашому відділенні лікується приблизно тисяча хворих».

У лікарні 12 відділень. У більшості з них так само виконано ремонт, придбано нове медичне обладнання та устаткування. Зокрема, оновлено хірургічне, гінекологічне, очне, неврологічне, кардіологічне, травматологічне відділення, відділення екстреної медичної допомоги. До речі, у «районці» роблять складні операції на очах, такі, як в клініках обласного центру чи столиці. Відділення має свій операційний блок. Загалом у закладі є чотири операційні блоки, зокрема у хірургії, гінекології.

У дитячому відділенні навіть стіни лікують. Вони прикрашені яскравими малюнками, найчастіше із зображенням героїв популярних казок, яскравими квітами. Дивлячись на цю красу, маленькі пацієнти на деякий час забувають про свою біль. Тут також обладнано ігрову кімнату, є три палати для перебування пацієнтів з батьками і одна — інтенсивної терапії для недоношених немовлят.

Калинівська лікарня — чи не єдиний районний заклад в області, де діє «Школа планування сім’ї та відповідального батьківства», а також кімната для молоді, куди можуть звертатися зі своїми проблемами юнаки та дівчата.

Нині у закладі працюють над створенням власної бактеріологічної лабораторії.

Ініціатором непростого проекту оновлення районної лікарні є голова Калинівської райради Василь Поліщук.

— Ми не змогли б істотно поліпшити надання медичних послуг тільки за бюджетні кошти, бо їх на це не вистачало раніше і не вистачає тепер, — розповів він «Голосу України». — Скористалися методом, який називають бюджетно-приватне партнерство. Простіше кажучи, переконали керівників місцевих господарств, підприємств і підприємців району, а також земляків, які мають бізнес в інших регіонах держави, у необхідності допомогти у благородній справі. Нам це вдалося.

Фото з сайту Вінницької ОДА.