Попаснянщина та Огрський край уклали міжнародну угоду про співпрацю.

Гості оглянули заклади освіти та культури, інклюзивно-ресурсний центр. У районному Краєзнавчому музеї їм презентували виставкові зали, де розгорнута  експозиція до Дня визволення міста від незаконних збройних формувань (на знімку вгорі), а в районній бібліотеці ознайомили із модернізованою бібліотечною системою та дитячим майданчиком, які створено за підтримки уряду Японії.

***

Окрім того, днями Луганщину з робочим візитом відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто (на знімку).

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

Головною темою зустрічі в Луганській ОДА було відновлення зруйнованого мосту через річку Сіверський Донець, неподалік КПВВ «Станиця Луганська».

«Сьогодні наша зустріч відбувається у дні п’ятої річниці визволення міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, Лисичанськ від незаконних збройних формувань, — зазначила на зустрічі з угорською делегацією радник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська. —  Під час бойових дій на Луганщині зруйновано велику кількість об’єктів інфраструктури, в тому числі міст через Сіверський Донець. Ми хочемо відновити цю важливу споруду, яку кожного дня перетинають понад 10 тисяч людей».

Іштван Ійдярто побував також на контрольно-пропускному пункті в’їзду-виїзду в Станиці Луганській і ознайомився із ситуацією, яка тут склалась. Він висловив переконання, що уряд Угорщини зацікавлений в реалізації цього проекту.

Луганська область.

До речі

На нараді під головуванням віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка було обговорено всі складові питання відновлення мосту в Станиці Луганській. За повідомленням прес-секретаря Леоніда Кучми Дарки Оліфер, профільні установи та відомства отримали доручення підготувати комплекс конкретних пропозицій, аби українська сторона поінформувала про них під час засідання ТКГ в Мінську 31 липня. Пропонується, зокрема, аби на час проведення ремонтних робіт на Луганщині було відкрито КПВВ «Золоте».

Фото прес-служби Попаснянської РДА.