Нещодавно на зустріч із шанувальниками творчості народного артиста України поета-пісняра Вадима Крищенка з Києва до смт Олександрівка приїхала автор першої книжки про нього Інна Павленко.

Ім’я В. Крищенка включене в енциклопедичний тритомник «Золотий вік української естради» і широко відоме за межами країни.

За своє довге творче життя Вадим Дмитрович рідною мовою написав майже 1000 пісень. У його доробку 52 поетичні збірки. Крищенківське слово несли зі сцени Герої України Дмитро Гнатюк, Раїса Кириченко, Василь Зінкевич...

Єдина українська пісня, яка ввійшла в європейський кінематограф, — «Наливаймо, браття, кришталеві чаші» (фільм Єжи Гоффмана «Вогнем і мечем») — теж належить перу митця!

Прихильники поетового слова тепер отримали нагоду ознайомитися із романом-есе «Вадим Крищенко. Постскриптум, або Далі буде», який побачив світ як подарунок до 84-річчя митця. «Ось такий я є, як у цій книжці!» — відгукнувся найкращою рецензією на роботу Інни Павленко сам поет.

Інна Миколаївна провела титанічну роботу, зустрічаючись із видатними діячами культури, політики, науки, мистецтва — композиторами, виконавцями, колегами по перу, всіма, хто довгі роки співпрацював із Вадимом Дмитровичем. Їх світлини можемо побачити на обкладинці книжки: Анатолій Паламаренко, Юрій Мушкетик, Юрій Рибчинський, Іво Бобул, Оксана Білозір, Олександр Злотник, Павло Дворський та інші.

Під час презентації Інна Миколаївна розповіла про творчу лабораторію поета, процес створення пісні та її звивистий шлях на велику сцену, про витоки того генетичного українства, яким пронизане кожне Крищенківське слово, про випробування, які він пережив.

Більшість шанувальників поділяють думку автора, що твори Вадима Крищенка слід вивчати зі школи, бо в них закладена щира любов до рідної землі. Його поетичне слово — це зразок виховання патріотизму, моральних і духовних цінностей, самосвідомості.

Олександрівка Кіровоградської області.