Голова Луганської облдержадміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький узяв участь у нараді з відновлення мосту в Станиці Луганській, що відбулась під головуванням віце-прем’єр-міністра — міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка. За її результатами створено робочу групу, яка займатиметься вирішенням цього питання.

Насамперед вона має пришвидшити розробку варіантів технічного завдання для відновлення мостового переходу, визначити обсяги, джерела фінансування та графіки робіт. Ставиться також завдання ув’язати процес відновлення мосту з повноцінним функціонуванням КПВВ і при цьому забезпечити режим тиші. Замовником проекту виступає Луганська облдержадміністрація.

Однак роботи уповільнюються через те, що бойовики «ЛНР» не дозволяють фахівцям навіть обстежити зруйнований міст. Щойно проектанти спустилися в провал, вони були попереджені військовими з протилежного боку, що їхні дії сприйматимуться як акт агресії, їм заборонили просуватися далі. За словами голови Станично-Луганської райдержадміністрації Юрія Золкіна, тим самим «російська сторона, окупанти показали, що не хочуть створювати відповідні умови для ремонту мосту».

Не погоджуються бойовики й на пропозицію України відкрити на період ремонту моста у Станиці вже давно готове до роботи КПВВ «Золоте». На противагу цій ініціативі наполягають на використовуванні для проходу через лінію розмежування існуючого автомобільного моста в місті Щастя, який закрили ще у 2014 році.

Фото: loga.gov.ua