Для цього започаткували проект «52 вік-енди на Івано-Франківщині». Його ініціатор — управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА.

До участі в проекті запрошують турфірми, туристично-інформаційні центри, музеї, гідів — тих, хто розвиває внутрішній туризм. Споживач тепер потребує чогось унікального, саме це й шукають. Інформацію буде розміщено на головному туристичному порталі області.

Начальник управління Віталій Передерко говорить про високі очікування від проекту, хоч і так є чим пишатися. За інформацією Держстату, торік область посіла третє місце в країні за кількістю внутрішніх та іноземних туристів, доходом від надання турпослуг, поступившись лише Київській та Львівській областям. Навіть обігнала традиційну Мекку — Одещину. Такі результати — третій рік поспіль. За перше півріччя платники податків поповнили місцеві бюджети майже 3 млн грн туристичного збору.

Гостей приваблюють на Прикарпатті не лише гори та річки. Чимало охочих побачити щось маловідоме. Турфірми пропонують нові маршрути впродовж усього року. На кожну пору — своє. Популярними стають невеличкі містечка, як-от Гвіздець, Тлумач, Обертин, Городенка. Дністровський каньйон, місцеві музеї «Покуття», «Родинна садиба Шухевичів» (на знімку) — у тренді.

Фото автора.