Про це заявив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко під час наради у цьому населеному пункту за участю заступників міського голови, секретаря міської ради, керівників управління та закладів освіти.

Зокрема, у місті майже не використано кошти освітньої субвенції, передбачені на «Нову українську школу», на підвищення якості освіти, на підтримку осіб із особливими освітніми потребами. А це майже 2 млн 160 тис. грн. Хоча міська рада окремим рішенням передбачила співфінансування із міської скарбниці, орган управління освіти Світловодська не оголосив жодної закупівлі для запуску процесу освоєння коштів.

Не розпочато процес закупівлі послуг із протипожежного захисту навчальних закладів, 850 тис. грн на які виділено з міського бюджету ще в травні. Нині тривають судові розгляди за позовом обласного управління ДСНС. Усе це ставить під загрозу початок нового навчального року у двох міських школах та чотирьох дошкільних навчальних закладах.

Перший заступник голови ОДА повідомив, що відповідні матеріали передадуть до прокуратури області, а також до Рахункової палати.

Облуправлінню освіти, науки, молоді та спорту доручено надати методичний супровід міському управлінню освіти Світловодська щодо проведення державних закупівель. Департаменту фінансів ОДА — забезпечити постійний моніторинг стану використання коштів освітньої субвенції та субвенції на соціально-економічний розвиток території (2 млн 952 тис. грн), рівень освоєння якої теж незадовільний.

Фото інтернет-видання "Світловодськ".