Начальник управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Біловодської селищної ради Олена Шилобрид стала переможницею Всеукраїнського конкурсу «Кращі ініціативи жінок для демократичного розвитку місцевих громад» у категорії «Врядування». Конкурс організовано за ініціативи Європейської асамблеї жінок-депутатів у партнерстві з Представництвом Ради Європи в Україні, Асоціацією міст України та Всеукраїнським об’єднанням жінок-депутатів.

Олена Шилобрид започаткувала ініціативу зі згуртування мешканців Біловодської громади та підвищення громадської активності. Вона долучила містян до спільного управління територією, вирішення соціально важливих питань розвитку громади.

Реалізація ініціативи сприяла залученню громадськості до розроблення та затвердження Стратегії розвитку Біловодської ОТГ і налагодженню співпраці з міжнародними партнерами та фондами. Спільними зусиллями селищної ради та громадськості реалізовано майже півсотні проектів у різних сферах — освіти, охорони здоров’я, культури, благоустрою тощо на загальну суму 65 мільйонів гривень.

Загалом на конкурс подано заявки від 135 жінок з усіх куточків України. Серед них визначили шість переможців за окремими категоріями та 18 призерів. Урочисте нагородження відбудеться 24 серпня 2019 року в приміщенні Верховної Ради.

Луганська область.