У середу британська королева Єлизавета II прийняла нового лідера Консервативної партії Бориса Джонсона в Букінгемському палаці й, за традицією, запропонувала йому стати прем’єр-міністром та сформувати новий уряд.

Фото з офіційної сторінки у Фейсбуці королівської родини.

Новий прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у середу ввечері після офіційного вступу на посаду оголосив список нових міністрів, віддавши ключові посади прихильникам виходу країни з Євросоюзу. Загалом 17 міністрів уряду Терези Мей було відправлено у відставку, або вони самі пішли з посади.

Зокрема, міністром закордонних справ став екс-міністр з питань Brexit Домінік Рааб, який є твердим прихильником Brexit, повідомляє DW. При цьому міністр з питань виходу Великої Британії з ЄС Стівен Барклі в уряді Терези Мей зберіг за собою це крісло.

На посаду міністра фінансів — одну з найважливіших у британському уряді — призначено Саджида Джавіда, який до цього був міністром внутрішніх справ. Тепер він відповідатиме за видатки та економічну політику.

Борис Джонсон у своїй першій промові на посаді прем’єр-міністра вкотре пообіцяв, що країна покине ЄС 31 жовтня за будь-яких обставин. Він зазначив, що спробує домовитися з Брюсселем про «кращу угоду» стосовно Brexit. Водночас Джонсон сказав, що необхідно підготуватися до можливого «розлучення» без угоди.