Однак вчора противник обстріляв з ручного протитанкового гранатомета й великокаліберного кулемета наші позиції в районі Причепилівки. Поранено одного українського воїна.

Попри позитивні рішення в стабілізації миру на Донбасі, на фронті противник продовжує укріплювати свої позиції. За повідомленням Головного управління розвідки Міноборони України, командування російських окупаційних військ вживає заходів щодо нарощування фортифікаційного облаштування передових позицій підрозділів, з’єднань і частин «1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ». Зокрема, зросла інтенсивність робіт з облаштування окопів і бліндажів. При цьому для мінування місцевості окупанти використовують протипіхотні міни.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення, у не підконтрольних українському уряду районах Донецької та Луганської областей. Було зафіксовано 22 реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) БМ-21 «Град» поблизу Боково-Платового Луганської області. Також СММ ОБСЄ виявила 7 РСЗВ на полігоні біля Міусинська за 62 км від Луганська і 8 РСЗВ неподалік Садового за 57 км від Луганська. На підконтрольній бойовикам території Донецької області місія зафіксувала 2 буксирувані гаубиці «Гіацинт-Б», 2 РСЗВ й 2 протитанкові гармати «Рапіра» на полігоні неподалік Вільхівки.

Учора на територію ОРДЛО зайшов російський «гумконвой»...

Ілюстративне фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation (Facebook).