Київські художники, подружжя Костянтин та Світлана Шаповалови (на знімку), презентували у Черкаському обласному художньому музеї чудову виставку своїх робіт «Кримська сюїта».

Неповторні пейзажі гір і моря, тонке відчуття світла і барв, соковитість і свіжість палітри — ось ті нюанси, які виокремлюють творчу манеру закоханих у Крим митців.

Кожна картина Світлани і Костянтина дихає живими емоціями, потужним динамізмом кольорів та форм. Їх захоплення життям і природою відчуває кожен, хто доторкнувся поглядом до кримської сюїти весни, квітучих розкошів літа, осінніх спалахів лісу.

— Мистецьке життя Шаповалових не обмежується художньою майстернею, — сказала на відкритті виставки директор музею Ольга Гладун.

— Упевненість у тому, що покликання художнього таланту — нести світло, пробуджувати душу до добра та вдосконалення, постійно спонукає їх до активної громадянської позиції та просвітницької діяльності.

Творче подружжя було організатором та учасником благодійних аукціонів «Художники — на підтримку дитячої кардіології в Україні», на допомогу українській армії, пораненим захисникам Вітчизни, родинам загиблих героїв у російсько-українській війні. Шаповалови керують комітетом з питань духовності, моралі і культури Громадської ради при Міністерстві оборони України. Митці належать до Міжнародної професійної спілки художників, очолюють Спілку християнських письменників України.

— Світлана і Костянтин, — поділилася враженнями відвідувачка виставки Валентина Пономаренко, — надзвичайно гармонійна творча пара. Їх любов одне до одного, до навколишнього світу і людей наповнює кожну картину дивовижним світлом і витонченістю.

Виставка живопису Шаповалових демонструється у Черкасах з великим успіхом. Далі «Кримська сюїта» помандрує до Чернігова та Вінниці. А восени повернеться до Києва. Національний музей літератури України надасть талановитим художникам свої площі для кримського вернісажу.

Черкаська область.

Фото надано Черкаським обласним художнім музеєм.