На знімку: Посольство України у Федеративній Республіці Німеччина. Марія Ткачівська з другим секретарем посольства Олегом Соколовським.

Відома письменниця Марія Ткачівська стала переможцем Всеукраїнського конкурсу україномовних прозових видань «Dnipro-Book-Fest-2019» у номінації «Прозові твори (романи/повісті)». Її роман «Голос перепілки» — про драматичне життя в українській провінції в 1930—1960-х роках.

Організаторами конкурсу вже вдруге стали Благодійний фонд «Ukrainian Modern Art Lab» та Дніпровська центральна міська бібліотека. Між собою змагалися 94 конкурсанти із 31 міста, а також зі Словаччини та Італії. Тож перемога нашої землячки — вагома.

Марія Ткачівська — завідувачка кафедри іноземних мов і перекладу факультету історії, політології і міжнародних відносин нашого університету, викладач, науковець Прикарпатського національного університету.

Одразу після конкурсу в Дніпрі пані Марія поїхала до Берліна, де за запрошенням Німецько-українського академічного товариства зустрілася з учнями Української школи. І це не випадково, адже письменниця — авторка книжки німецькою «Die Ukraine von A bis Z», тож було про що поговорити. Марія Ткачівська також мала зустріч і в Посольстві України у Федеративній Республіці Німеччина. Там викладачка виступила із німецькомовною лекцією у рамках наукового лекторію «Наука з перших вуст» за підтримки Німецько-українського академічного товариства.

«До заходу долучилися працівники посольства, викладачі та студенти німецьких університетів, підприємці, представники української громади Берліна, журналісти. Було легко й невимушено, наче вдома. Море добрих емоцій від спілкування, від нових і старих знайомих. Велика вдячність передусім другому секретареві посольства Олегу Соколовському та The German-Ukrainian Academic Society за запрошення. Адже слово об’єднує і допомагає долати бар’єри», — поділилася враженнями Марія Ткачівська.

Івано-Франківська область.

Фото зі сторінки Марії Ткачівської у Фейсбуці.