Георг фон Нолкен (з мікрофоном) та партнери.

 

Це перша збиральна кампанія, яку «Контінентал» проводить в оновленому форматі, як єдиний бізнес

Збирати врожай почали в заплановані терміни, підготувалися і в операційному, і в технічному плані. Ще напередодні збиральної кампанії «Контінентал Фармерз Груп» придбала для свого технічного парку 26 нових комбайнів CLAAS LEXION 770 на напівгусеничному ходу.

Сума цієї угоди — 12,2 млн дол. Техніка закуплена у рамках інвестиційного плану на 2019 рік, загальна сума якого становить 51 млн дол. Кошти на технічне переоснащення спрямував інвестор SALIC UK.

«У нас є надійний міжнародний інвестор, завдяки якому оновлена компанія «Контінентал» отримала можливість суттєво поповнити технічний парк. Цього року ми придбали нові трактори, обприскувачі, причіпні сільгоспагрегати, а головне — нові потужні комбайни для успішного проведення збиральної кампанії. Жнива — це один із головних етапів у році й цього відповідального періоду чекає кожен фермер», — каже Генеральний директор Компанії «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен. Комбайни вже працюють на полях агрохолдингу, збираючи врожай ранніх зернових. Цього сезону «Контінентал» планує зібрати озимі ячмінь, ріпак, жито, пшеницю та ярі ячмінь і пшеницю із загальної площі 109,7 тис. га.

Нову зернозбиральну техніку демонстрували в роботі під час обмолоту озимої пшениці на полях у Тернопільській області. А саме — на території кластеру «Карпати», що в Підгаєцькому районі.

Про особливість нової техніки говорив і операційний директор Східного дивізіону Компанії «Контінентал» Віктор Мельник: «Це унікальна машина з елементами нової конструкції та сучасних технологій, що суттєво підвищують якість збору зерна. Ефективність цих комбайнів на 20—30 відсотків перевищує інші моделі. Підвищений комфорт і концентрацію уваги під час роботи гарантує кабіна з поліпшеною системою звуко-ізоляції. Також комбайни CLAAS LEXION 770 дуже маневрені, а це допомагає економити час».

Серед першочергових планів «Контіненталу» до кінця року — зібрати урожай на полях і підготувати землю до нового посіву. «Наразі і я, і наша команда задоволені результатом роботи. Ми відкрита компанія, яка радо демонструє те, над чим працює і чим займається», — резюмував Георг фон Нолкен.

Тернопільська область.

Фото автора.