Підсумкова прес-конференція відбулася в облдержадміністрації.

За його словами, представництво UkraineInvest у Східній Україні було створено у серпні 2018 року й об’єднало п’ять областей. Першочерговим завданням стала ідентифікація присутніх іноземних інвесторів та їхніх проблем, визначення інвестиційних переваг кожної області, підвищення інституційної спроможності місцевої влади для залучення прямих іноземних інвестицій.

— За нашими оцінками, зацікавлення іноземних інвесторів у Східній Україні значно зростає, про що свідчать прогнозовані надходження прямих іноземних інвестицій у бюджети. Так, у грошовому еквіваленті три області — Дніпропетровська, Запорізька та Харківська — посідають відповідно перше, друге та п’яте місця за обсягами запланованих прямих іноземних інвестицій в Україні у 2019-2020 роках. Прогнозований загальний обсяг інвестицій у ці регіони становить 3,5 мільярда доларів. Хочу зазначити, що Запоріжжя останні десять років перебуває у десятці лідерів країни по залученню прямих іноземних інвестицій, — зазначив Олексій Іванченко.

Він поінформував, що інвестиційну привабливість Запоріжжя зумовлюють: наявність природних енергоресурсів, значний науково-технічний і промисловий потенціал та доступ до ринків ЄС та Азії. В регіоні присутні 16 великих іноземних інвесторів.

Знаковим інвестпроектом, наголошують у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА, стало будівництво найбільшого в Європі парку наземних вітрових електростанцій потужністю 500 МВт. Загальний обсяг інвестицій в проект становить 1 млрд доларів. Тривалий час інвестор стикався з низкою перепон, які перешкоджали реалізації запланованого.

UkraineInvest активно долучилось до вивільнення цієї інвестиції, і в 2019 році розпочалося будівництво потужностей. Тож одним із напрямів діяльності представництва є і адвокатська практика.

Фото департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.